nieuws

Ohra stopt met consumptief krediet

Archief

Delta Lloyd-dochter Ohra is gestopt met het aanbieden van consumptieve kredieten. "Door de kleine portefeuille en de daarmee samenhangende relatief hoge kosten is consumptief krediet niet rendabel voor Ohra."

 

Ohra Bank wil de nadruk leggen op groei in spaar- en beleggingsproducten; consumptief krediet is geen kernactiviteit meer. Het beheer van de bestaande kredieten loopt gewoon door, maar die klanten kunnen hun krediet niet meer verhogen.

 

  &nbspConsumenten die nu nog bij Ohra op de website komen op zoek naar een nieuwe lening worden doorverwezen naar Geldshop.nl. Dit kredietbedrijf is sinds anderhalf jaar in het bezit van Direct Wonen. "Er bestaan geen banden tussen Ohra en Geldshop", zegt de woordvoerder. "Wij hebben gewoon goede ervaringen met hen, en omdat wijzelf geen krediet meer verstrekken doen we dat als service naar de klant."

 

Reageer op dit artikel