nieuws

NVHP ziet voorzichtig herstel hypotheekmarkt

Archief

Volgens de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) laat de hypotheekmarkt een voorzichtig herstel zien. Volgens de NVHP zijn het met name starters die dit veroorzaken.

NVHP ziet voorzichtig herstel hypotheekmarkt

De hypothecair planners van de NVHP voerden in april gemiddeld 18,5 hypotheekgesprekken. Bij 70% van deze gesprekken ging het om starters, bij 29% ging het om doorstromers en in 1% van de gevallen om senioren. Peter Wormskamp, voorzitter NVHP (foto): "Met de komst van starters komt de markt weer in beweging. Starters zijn noodzakelijk om ook de beweging bij de doorstromers op gang te brengen. Dat zou betekenen dat we na de zomer ook weer een positieve ontwikkeling in het segment van de doorstromers zouden kunnen verwachten."

Reageer op dit artikel