nieuws

Noordhollandsche stopt molestdekking ongevallenpolis Defensie

Archief

Burgthuys brengt

 

risico molest nu

 

onder bij AIG

 

De Noordhollandsche van 1816, de enige Nederlandse verzekeraar die ondanks het nog geldende wettelijke verbod een molestdekking bood op een ongevallenpolis voor defensiepersoneel, is daarmee gestopt.

 

Deze ongevallenpolis maakt deel uit van het Defensie Aanvullingsplan (DAP), een product van de Burghthuys Adviesgroep in Valkenswaard.

 

  &nbspBurghthuys heeft de molestdekking voor de ongevallenverzekering per 1 mei ondergebracht bij AIG, die wereldwijd is gespecialiseerd in verzekeringen voor militairen, aldus de woordvoerder. "Daardoor valt nu bijvoorbeeld ook PTSS (posttraumatisch stresssyndroom) onder de dekking."

 

Vredesmissie

Risicotechnische overwegingen lagen volgens Noordhollandsche-directeur Lex Verëll ten grondslag aan het besluit tot stopzetting van de molestdekking. "Het had dus niets te maken met het wettelijke verbod."

 

  &nbspDit verbod staat op losse schroeven, aangezien minister Bos (Financiën) heeft aangekondigd dat er een wetsvoorstel op stapel staat, dat het verbod op het verzekeren van molestrisico opheft. In afwachting van de beoogde wetswijziging onderneemt De Nederlandse Bank geen actie tegen verzekeraars die een molestdekking aanbieden of daar plannen voor hebben.

 

  &nbsp"Wij zijn verrast door de hevigheid van de gevechten in Afghanistan", verklaart Verëll het besluit van de Noordhollandsche. "We gingen uit van een vredesmissie, maar in de praktijk blijkt het soms een echte oorlog. Daardoor pakte het risico anders uit dan we van tevoren hadden ingeschat. We hebben inmiddels een aantal schadegevallen gehad, waaronder een militair die door een bermbom beide benen verloor. Dat kostte ons _ 150.000. Door dergelijke incidenten moesten wij een heroverweging maken: ofwel de premies verdrievoudigen ofwel stoppen met deze dekking."

 

  &nbspDe Noordhollandsche blijft nog wel risicodrager van avp’s, inboedel- en reisverzekeringen van het DAP.

 

Reageer op dit artikel