nieuws

Noordelijke Univés fuseren

Archief

Univé Noord en Univé Westerkwartier Noordenveld zijn onlangs gefuseerd tot Univé Noord-Nederland . Hierdoor is een nieuwe combinatie ontstaan met een brandpremie-inkomen van circa _ 11 mln., 70.000 klanten en 115 medewerkers.

 

In 2007 boekte Univé Noord een provisie van ruim _ 3,4 mln, terwijl Univé Westerkwartier en Noordenveld in dat jaar _ 2,4 mln binnenhaalde.

 

  &nbspEr is nu een middelgrote onderlinge ontstaan met een polisdichtheid van 3 en een verhouding tussen particulier en zakelijk van 90-10. Het bestuur van de nieuwe combinatie wordt gevormd door Ronald Planting, directeur Univé Noord en Wiecher Hulsebos, directeur van Univé Westerkwartier en Noordenveld.

 

Krappe marges

  &nbspUnivé Noord had kantoren in Assen, Vries, Zuidlaren, Paterswolde, Groningen, Norg, Rolde en Annen, terwijl de fusiepartner kantoren in Leek, Groningen en Roden had. "Omdat de marges verkrappen, ligt het voor de hand om zoveel mogelijk te centraliseren, maar wij willen juist dicht bij onze klanten blijven", aldus Ronald Planting.

 

  &nbspUnivé Noord zal daarom voor de particuliere markt gaan werken vanuit elf kantoren in drie regio’s: regio Assen met vijf kantoren, regio Roden met drie kantoren en regio Groningen met eveneens drie kantoren.

 

Hulsebos.

Reageer op dit artikel