nieuws

Noordelijke Univés fuseren tot Univé Noord-Nederland

Archief

Univé Noord en Univé Westerkwartier en Noordenveld zijn gefuseerd tot Univé Noord-Nederland. Hierdoor is een nieuwe intermediairbedrijf ontstaan met 70.000 klanten en 115 medewerkers. De onderlinge verzekeraar incasseert op jaarbasis aan brandpremies bijna € 11 mln.

Noordelijke Univés fuseren tot Univé Noord-Nederland

Univé Noord-Nederland is nu een middelgrote onderlinge die, bij elkaar opgeteld in 2008 uit assurantiebemiddeling een omzet van € 5,9 mln realiseerde. Univé Noord nam hiervan ongeveer 60% voor zijn rekening. Rond 10% van de inkomsten haalt de onderlinge uit de zakelijke markt, de rest komt van particulieren; de polisdichtheid ligt op 3.
Univé Noord-Nederland gaat werken vanuit elf kantoren in de regio's Assen, Roden en Groningen. "Ontslagen zullen er niet vallen; we hebben zelfs nieuw personeel nodig", zegt Ronald Planting (foto, links), directeur van Univé Noord en een van de twee bestuurders van de nieuwe onderlinge. De andere bestuurder is Wiecher Hulsebos (foto rechts), voormalig directeur van Univé Westerkwartier en Noordenveld.

Reageer op dit artikel