nieuws

Nieuwe belangenorganisatie intermediair: Stefa

Archief

Onder de naam Stefa (Stichting ter bevordering van Eerlijk Financieel Advies) is een nieuwe intermediaire belangenorganisatie opgericht. “Wij zijn ontevreden over de huidige belangenbehartiging en de focus op de kosten”, zegt voorzitter Monique van Es, een van de vijf initiatiefnemers. “Wij willen terug naar de kern van ons onderschap: de kwaliteit van het advies.”

Nieuwe belangenorganisatie intermediair: Stefa

Stefa wil een spreekbuis zijn "voor het ongebonden veelal kleine intermediair, dat zich niet herkent in de huidige belangenbehartiging". Verder zoekt zij een maatschappelijk draagvlak voor transparante en begrijpelijke beloningsvormen, waarbij belangen voor de consument en de financieel adviseur gediend zijn en het bevorderen en delen van kennis om te komen tot meer efficiency en kostenreductie in de bedrijfsvoering. "De kiem van Stefa werd vorig jaar gelegd via mijn site www.stopwouterbos.nl", zegt Van Es. "Daar kwamen zoveel reacties op, dat we besloten hebben om door te gaan."
Het dagelijks bestuur van Stefa bestaat naast Monique van Es uit secretaris Kees van Baaren, Jolanda Wilshaus, Gert Kuijper en Victor de la Fosse.

Reageer op dit artikel