nieuws

Mourits: ‘Plafond in provisie betalingsbescherming’

Archief

Er moet een wettelijk maximum worden gesteld aan de provisies op betalingsbeschermingsproducten. Dat bepleitte vanochtend Niels Mourits namens het samenwerkingsverband Fidin (NVA en NBVA) tijdens het jaarcongres van AssurantieMagazine in Nieuwegein.

Mourits: ‘Plafond in provisie betalingsbescherming’

Met het voorstel reageert Fidin op het voornemen van het ministerie van Financiën om een halt toe te roepen aan excessieve provisies die over genoemde producten worden betaald, met eventuele aanpassing van het Besluit gedragscode financiële ondernemingen (BGFO) tot gevolg. 
Mourits kwalificeerde voor complexe producten de geldende inducementregels als 'voldoende' en stelde dat men voor niet-complexe producten een eindprijs met inbegrip van provisie kan blijven berekenen. Maar daarbij resteert een grijs gebied van woonlastenpolissen en kredietbeschermers. "Voor die producten moet de provisie worden gemaximeerd", aldus Mourits.
Verder merkte hij op, dat de zogenoemde onderkant van de markt het intermediair altijd op een achterstand in de publieke opinie blijft zetten ('tussenpersonen deugen niet'). "Wij moeten van die shit af", nam Mourits geen blad voor de mond. 

Reageer op dit artikel