nieuws

Marktaandeel Reaal Leven neemt in eerste kwartaal af

Archief

Hogere claims bij Reaal Schade

 

Levensverzekeraar Reaal heeft de inkomsten uit periodieke premies en koopsommen in het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. Het marktaandeel van Reaal Leven nam hierdoor af.

 

Ook Zwitserleven kampte met een dalende omzet, maar hield het marktaandeel op peil.

 

  &nbspConcrete cijfers noemt bankverzekeraar SNS Reaal niet in het kwartaalbericht. Wel wordt gesteld dat de hele Nederlandse levensverzekeringsmarkt is gekrompen door een verminderde vraag naar beleggingsverzekeringen en een lagere verkoop van nieuwe hypotheken. "Verkopen van traditionele leven- en spaarprodukten deden het goed, maar konden niet de forse daling van beleggingsverzekeringen compenseren."

 

  &nbspReaal Leven boekte tevens een verlies. Hoofdoorzaken zijn waardeverminderingen op beleggingen en extra voorzieningen voor garanties in de individuele levenportefeuille en gesepareerde depots. Pensioenverzekeraar Zwitserleven was wel winstgevend.

 

Hogere claims

Het premie-inkomen bij Reaal Schade was constant. De schadetak had echter te kampen met hogere claims. Betere resultaten op vastrentende beleggingen zorgden echter voor een stijgende nettowinst.

 

  &nbspOp het gebied van hypotheken moest SNS Bank in de eerste drie maanden van 2009 ook marktaandeel inleveren. De bank voorziet voor het tweede kwartaal een volumestijging.

 

Reageer op dit artikel