nieuws

Kwart online klanten kiest autopolis via Independer

Archief

Ongeveer een kwart van alle consumenten die via internet een autoverzekering zoeken, sluit uiteindelijk zijn of haar polis via de website van Independer. Dat blijkt uit een ‘web performance scan’ van het Amsterdamse onderzoeksbureau WUA.

Kwart online klanten kiest autopolis via Independer

"Klanten zitten tegenwoordig binnen één muisklik bij de concurrent. Daarom is onderzocht welke aanbieder snel en gemakkelijk wordt gevonden op internet en voor wie uiteindelijk wordt gekozen en waarom precies", aldus WUA-directeur Klaas Kroezen over het onderzoek. Nieuwkomers als Ditzo en Allsecur staan in de ranglijst boven gevestigde namen als Centraal Beheer en Aegon. "Andere gevestigde partijen, zoals ING, werden door onze panelleden zelfs niet vaak genoeg gevonden om überhaupt een plaats in de top 20 te verdienen. Ook de andere grote bankverzekeraars die autopolissen verkopen, doen slecht mee op internet."  

Reageer op dit artikel