nieuws

Kockelkoren lokt intermediair met stroop

Archief

Het was in de eerste helft van mei niet het meest gelezen bericht op Amweb.nl, maar het lokte wel de meeste reacties uit. AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren had tijdens een toespraak het begrip provisie omschreven als ‘stroop van de aanbieders’. Deze kwalificatie werkte als een rode lap op het intermediair.

 

  &nbspAls je de meer dan vijftig reacties doorneemt, kom je in de eerste plaats tot de conclusie: hoge bomen vangen veel wind. En om de beeldspraak nog even voort te zetten: Wie wind zaait, zal storm oogsten.

 

Met vork schrijven

Tot de vaste commentatoren op Amweb.nl behoort Pollo. Hij reageerde: "Het lijkt mij dat iemand met zo’n uitgesproken anti-provisiestandpunt niet bij de toezichthouder actief zou moeten blijven, nu 90% van het intermediair op provisiebasis werkt. Een zo grote vooringenomenheid is nauwelijks de basis voor constructief samenwerken. Niet iedereen die op provisiebasis werkt, is een crimineel en ik ken zelf een urenschrijver die met een vork schrijft, maar wel heel netjes."

 

De andere top 5-noteringen in het Amweb-bezoek in de eerste helft van mei waren: HypotheekVisie ‘vult zakken’, ‘Nieuwe belangenorganisatie intermediair: Stefa’, ‘Tiemersma weet niets van hypotheekfraude’ en ‘Waak voor verlopen avp-dekking onverkocht huis’.

 

Peiling

AM’s internetpeiling ging deze keer over de forse personeelsinkrimpingen die momenteel bij verzekeraars in uitvoering zijn of op stapel staan. Er waren tot begin deze week 912 stemmers. De verhoudingen lagen niet ver uiteen.

 

Ruim 35% van de stemmers herkende zich het meest in de keuzemogelijkheid dat het in de praktijk vaak averechts werkt, als gevolg van oplopende werkvoorraden, met alle kostengevolgen van dien.

 

Dat veel verzekeraars hun personeelsbestand fors inkrimpen:

Totaal: 912

 

Is onvermijdelijk om de kosten te verlagen en winstgevend te blijven (284)

 

Leidt tot oplopende werkvoorraden en daarmee juist extra kosten (332)

 

Is niet meer dan een natuurlijke reflex van leidinggevenden (296)

 

Reageer op dit artikel