nieuws

Klant tevredener over zorgverzekeraar

Archief

Volgens het onderzoeksbureau MarketResponse is het imago van de zorgverzekeraars verbeterd. Ook de beoordeling van de kwaliteit van de dienstverlening laat een stijgende trend zien. Aan het jaarlijkse onderzoek (Klantenmonitor Zorgverzekeringen) namen 6.000 huishoudens deel die hun eigen zorgverzekeraar beoordeelden.

Klant tevredener over zorgverzekeraar

Grootste stijgers op de ranglijst zijn Menzis, AnderZorg (Menzis) en FBTO. Deze verzekeraars stegen met 0,3/0,2-punt naar respectievelijk een 7,3, een 7,5 en een 7,6. Azivo en IZZ daalden met 0,2 punt en kwamen uit op een 7,6 (Azivo) en een 7,3 voor IZZ. Avéro Achmea sluit de rij met een 7,1.
DVZ (Achmea), die zich richt op christelijk Nederland, scoort het beste met een 8,1; op de voet gevolgd door de christelijke verzekeraar Pro Life (Agis) met een 8,0. De Friesland staat op een derde plek met een 7,9. "Consumenten zijn vooral tevreden over het persoonlijk en telefonisch contact. Ongeveer 80% beoordeelt het persoonlijk contact met een 8 of hoger", aldus het onderzoek. Probleemafhandeling blijft lastig. Een kleine meerderheid (51%) van de consumenten die een probleem meldden, geeft een dikke onvoldoende.

Reageer op dit artikel