nieuws

Intermediair wil advies bij schade, maar liever geen samenwerking

Archief

Tweederde van de assurantiekantoren zegt af en toe behoefte te hebben aan ‘klankborden’ over individuele schadedossiers met externe deskundigen, zoals een advocaten- of een schaderegelingskantoor. Echter, complete uitbesteding van de schadebehandeling, eventueel in samenwerking met andere intermediairs, wordt slechts door één derde van de kantoren op prijs gesteld, zo blijkt uit een enquête van Bureau D&O.

Intermediair wil advies bij schade, maar liever geen samenwerking

D&O-directeur Jurjen Oosterbaan Martinius vindt het jammer dat de meerwaarde van het intermediair op het gebied van schadebehandeling zo weinig wordt geprofileerd. "Ondersteuning van klanten bij schade blijft, denk ik, een belangrijke taak van het intermediair. Maar ik denk wel dat ondernemers in de komende tijd kritischer gaan worden over de kosten van hun schadeafdeling. Het op deelgebieden, bijvoorbeeld de schadeafwikkeling, samenwerken kan voor een aantal kantoren zo een mogelijkheid zijn."
Het onderzoek is begin mei gehouden onder de D&O-enquêtegroep, die bestaat uit circa vijfhonderd financieel dienstverleners en kende een respons van 25%.

Reageer op dit artikel