nieuws

HypoLeasing (Maastricht) failliet

Archief

De Maastrichtse hypotheekbemiddelaar van Duitse origine HypoLeasing is failliet verklaard. HypoLeasing kwam eerder negatief in het nieuws met een constructie die Duitse bedrijven en particulieren vele miljoenen  heeft gekost.

HypoLeasing (Maastricht) failliet

Eigenaar van HypoLeasing is de Duitser Ralf Jung (56). Afgelopen jaren wist hij vanuit Limburg honderden Duitsers te verleiden tot een hypotheeklening van HypoLeasing. Nadat de aanvragers een 'Anfangsfee' hadden betaald, kwam HypoLeasing met redenen waarom er niet tot kredietverlening kon worden overgegaan en het contract moest worden ontbonden.
Eerdere pogingen van gedupeerden om HypoLeasing failliet te laten verklaren zijn niet gelukt. Het uiteindelijke faillissement is aangevraagd door het Keulse bedrijf Miya. De advocate van Miya, Anneke Hoogveld, heeft aan de hand van een serie vorderingen, beslagleggingen en vonnissen de rechter kunnen overtuigen van de noodzaak van een faillissement.

Reageer op dit artikel