nieuws

Huis & Hypotheek richt een eigen opleiding in

Archief

Franchiseketen Huis & Hypotheek heeft samen met het opleidingsinstituut Dukers & Baelemans de Huis & Hypotheek Academy opgericht.

 

"De veranderingen in de hypotheekmarkt vragen van de adviseur een andere benadering richting klant", zegt adjunct-directeur René Nagelhout van Huis & Hypotheek. "Zo vraagt de markt van hypotheekadviseurs dat zij weten om te gaan met de nieuwe regels rond beloningstransparantie. Een belangrijk doel van de opleiding is ervoor te zorgen dat er bij de consument een realistische waardeperceptie ontstaat ten aanzien van de werkzaamheden die een adviseur verricht ten opzichte van de te ontvangen beloning."

 

  &nbspNaast vrijblijvende workshops zoals ‘echtscheiding’ of ‘fiscaliteit van de eigen woning’ is een masterclass excellent adviseren een verplicht onderdeel van de opleiding, De tachtig vestigingen tellende adviesketen wil vooral trainingen aanbieden die praktisch inzetbaar zijn. Zo is de eerstkomende workshop voor de meer dan honderd eigen adviseurs ‘inventarisatie en verslaglegging binnen het hypotheekdossier’.

 

Starters

Daarnaast start de hypotheekketen in mei met een themacampagne rondom starters. Want volgens Huis & Hypotheek profiteren starters juist van de marktontwikkelingen ontstaan door de financiële crisis. Zo zijn de huizenprijzen gedaald, waardoor zij een betere onderhandelingspositie zouden hebben dan voorheen. Ook zijn de hypotheekrentes de afgelopen maanden gedaald en zijn er volgens de adviesketen voor starters diverse interessante mogelijkheden zoals startershypotheken, lokale startersleningen, nationale hypotheek garantie en koopsubsidies.

 

Reageer op dit artikel