nieuws

Hartford verlaat Europa weer

Archief

De Amerikaanse verzekeraar Hartford trekt zich terug uit Europa. Kantoren in Groot-Brittannië, Ierland en Duitsland gaan dicht. Amper een half jaar geleden had The Hartford nog aangegeven een ambitieuze start in Duitsland te gaan maken.

Hartford verlaat Europa weer

Eind dit jaar zouden daar honderd mensen vanuit Frankfurt werkzaam zijn. De entree in Duitsland paste in het streven om wereldwijd marktleider te worden in lijfrente- en pensioenverzekeringen. Verliezen op beleggingen hebben die plannen doorkruist.
Er werken nu in Europa 380 mensen voor The Hartford. In Dublin blijft een servicecentrum open voor de circa 18.000 bestaande klanten. The Hartford, de vierde levensverzekeraar van de Verenigde Staten, was tot het jaar 2000 actief in Nederland. Dochter Zwolsche Algemeene werd toen verkocht aan Allianz.

Reageer op dit artikel