nieuws

Fizzo moet voor intermediair de centrale informatieplek worden

Archief

Koppelingen

Het intermediair kan gratis gebruikmaken van de informatie op Fizzo. Aanbieders kunnen tegen een jaarlijkse vergoeding hun informatie kwijt op de site. "Er zijn partijen die het systeem willen gaan integreren in hun extranet."
 
   Fizzo heeft koppelingen met de registers van de AFM en Kifid. "Er zijn maar weinig mensen die deze registers raadplegen, vaak omdat ze niet weten waar ze die moeten vinden", aldus Schlee. Aanbieders willen volgens hem wel betalen voor het plaatsen van hun informatie: "Door de marktontwikkelingen hebben verzekeraars en geldgevers minder controle op verkoop. Serviceproviders hebben veel macht gekregen en aanbieders moeten maar hopen dat ze bij die partijen op het schap komen. Bij Fizzo kunnen zij zonder onderhandelingen al hun productinformatie aanbieden aan het intermediair. Een bijkomend voordeel is dat de softwarepakketten Hypobox en Elements ook de informatie van Fizzo bevatten. Daarmee heeft een aanbieder dus rechtstreeks toegang tot een adviseur." De database van Fizzo bevat nu zo'n 50.000 bedrijven. "Ook autobedrijven die polissen aanbieden, staan namelijk bij ons vermeld."
 
   Volgens Schlee is het nu "een grote chaos". "Niemand weet meer waar hij moet zijn voor zijn informatie. Wij willen dat samenbrengen." Fizzo moet ook ruimte gaan bieden aan hypothekennetwerk HDN. "Daar wordt gewerkt aan nieuwe initiatieven, maar men snapt vaak niet wat het inhoudt. Wij bieden op onze site informatie over HDN met een uitleg over hoe het werkt. We praten ook met ABZ om bijvoorbeeld het digitale paspoort meer over het voetlicht te krijgen."
 
Adviseurswijzer
Gelijktijdig met Fizzo is de nieuwe site van adviseursplatform Adviseurswijzer.nl gelanceerd. "Dat is nu een integraal onderdeel van Fizzo en zorgt ervoor dat financieel adviseurs online goed vindbaar zijn voor consumenten. Van elk kantoor wordt al een basisprofiel getoond, dat verder kan worden uitgebreid. Adviseurs kunnen zelf een uitgebreid profiel aanmaken en zichzelf met artikelen extra onder de aandacht brengen van de bezoekers op de site."
 
   Volgens Schlee is Adviseurswijzer nu al "het meest betrouwbare en complete adviseursplatform van Nederland". "Zelfs het AFM-register is minder betrouwbaar, omdat daar nog veel failliete kantoren in staan. Die worden er op Adviseurswijzer.nl al direct automatisch uitgefilterd. Partijen als de Hypotheekshop hebben al aangegeven volledig gebruik te willen maken van dit platform." De basisprofielen van kantoren en adviseurs worden gratis op de site gepresenteerd, net als de afspraken die via Adviseurswijzer.nl tot stand komen. "Op de profielen worden geen advertenties van derden geplaatst zodat het profiel echt centraal komt te staan." Voor aanvullende functionaliteiten moet worden betaald. "Het is al mogelijk om het profiel te integreren in je eigen website of in de online applicatie Mijn Kluis (waarmee de consument online zijn financiële zaken kan beheren, red). Zo ontstaat een uniform profiel op internet en kunnen online applicaties aan de consument persoonlijker gemaakt worden en waardevoller zijn. Binnenkort wordt dat bijvoorbeeld ook mogelijk met een online verzekeringsapplicatie." De site maakt adviseurs volgens Schlee veel beter vindbaar met zoekmachines als Google. "Lokaal werkende kantoren komen nooit hoog in de resultatenlijst van Google. Bij ons word je altijd gevonden, hoe klein je ook bent."

Reageer op dit artikel