nieuws

Fidin wil snelle aanpassing samenwerkingsovereenkomsten

Archief

Federatie Fidin roept aanbieders op tot snelle aanpassing van de overeenkomsten met de 7.190 financiële dienstverleners die gebruik maken van het Nationaal Regime Mifid. Op grond van het door brancheorganisaties voorgestelde Nationaal Regime kan het intermediair namelijk ook adviseren in ‘Mifid’-producten als beleggingsfondsen, efectenhypotheken en beleggingsrekeningen.

Fidin wil snelle aanpassing samenwerkingsovereenkomsten

Fidin, samenwerkingsverband van NVA en NBVA, maakt zich echter zorgen over de beperkte mate waarin aanbieders het intermediair op dit moment de mogelijkheid bieden volwaardig te kunnen adviseren op het gebied van deze Mifid-producten. "Nu het intermediair investeert in kwaliteit en deskundigheid en de brancheorganisaties hen daarbij begeleiden, mag het niet zo zijn dat leveranciers deze adviesmarkt nu onmogelijk maken", verklaart Fidin-voorzitter Rob Groenemeijer.

Reageer op dit artikel