nieuws

Faillissement Optima Zeeburg

Archief

Triarchie had portefeuille verkocht aan Fortucon

 

Optima heeft opnieuw een franchisekantoor in een faillissement zien eindigen. Eind vorig jaar eindigden al twee van de bijna vijftig vestigingen wegens financiële problemen.

 

Het jongste faillissement betreft een vennootschap van de 41-jarige Ronald Smits, handelend onder de naam Optima Amsterdam-Zeeburg. Het eind 2004 gestarte kantoor was gevestigd aan de Amsterdamse Piet Heinkade.

 

  &nbspIn de slotmaand van 2008 ging het Optima-kantoor in Arnhem failliet: Broekmans Assurantiën van franchisenemer Jan Broekmans. Iets eerder sloot Optima Haarlem de deuren als gevolg van een schuldsaneringsregeling voor kantooreigenaar Hilco Zijlstra.

 

FVL Finance

Een bankroet was er eveneens voor het in Waalwijk gevestigde FVL Finance, tevens handelend onder de namen Adviescentrum Metaalnijverheid, Adviescentrum Bouw en Adviescentrum Detailhandel. De onderneming had nog één medewerker op de loonlijst staan. Dat waren er een jaar geleden nog iets meer dan tien, waarvan zes in de buitendienst.

 

  &nbspKantooreigenaar is François van Liempt. Het faillissement is aangevraagd door twee ex-werknemers, onder wie Jan Willem Pogge. Hij is nu eigenaar van Kasteel Verzekeringen in Nieuwegein.

 

Triarchie

Arthur Everaars heeft zelf het faillissement aangevraagd van de besloten vennootschap Triarchie Financieel Advies. De activiteiten, onder de naam De Hypotheekdesk Goeree Overflakkee, waren in 2007 al gestaakt; de AFM-inschrijving was al geschrapt. De portefeuille werd vorig jaar verkocht aan Fortucon, maar die onderneming ging failliet. De 49-jarige Everaars werkt nu als financieel planner onder de naam Maatwerk Financiële Diensteverlening Delta in Hellevoetsluis.

 

Wijst & Partners

De Bossche rechtbank sprak het faillissement uit over Wijst & Partners, dat buiten feitelijk leider Carolina Wijnands-Verheijen nog drie werknemers telde. Het kantoor in Doetinchem hoopt, eventueel met hulp van een nieuwe eigenaar, op een doorstart.

 

Reageer op dit artikel