nieuws

Erasmus en Generali stoppen met distributie van hypotheken

Archief

‘Marktsituatie heeft nekslag gegeven’

 

Bij de verzekeraars Erasmus en Generali kunnen geen hypotheken meer gesloten worden. De loketten zijn per 1 mei gesloten.

 

Avéro liet al eerder weten te zullen stoppen met hypotheken en levensverzekeringen (zie AM 9, nr.4). De Achmea-dochter gaat zich toeleggen op Zorg, Inkomen, Schade en Pensioenen. Delta Lloyd-dochter Erasmus zegt zich te gaan concentreren op vermogensop- en afbouwproducten en overlijdensrisicoverzekeringen.

 

  &nbsp"We merkten al een teruggang in productie voor de crisis", vertelt adjunct-directeur Tim Verschoor van Erasmus. "Wij distribueerden hypotheken met gelden van derden namens Quion en MNF Bank. Het nadeel van dat model is, dat als bij de funder de rente niet meer goed is, je het niet meer wint van de serviceproviders. Dan gaat de tussenpersoon daar naartoe. De marktomstandigheden van vooral de laatste maanden hebben ons de nekslag gegeven."

 

  &nbspDe administratie en het beheer van lopende hypotheken blijven ondergebracht bij de geldverstrekkers. Reeds ingediende aanvragen zullen nog worden behandeld, meldt Erasmus. "Het blijft natuurlijk wel mogelijk om ons Garantie Plan, MultiLeven Index Plan en E-wize VermogensOpbouw te sluiten als aflossingsproduct bij een hypotheek elders. Onze kernactiviteit is en blijft verzekeren", aldus Verschoor.

 

Generali

De lopende hypotheken van Generali worden verder afgehandeld door Quion. Generali zegt nieuwe aanvragen direct door te sturen naar Hypotrust. De medewerkers van het Generali Hypotheekcentrum hebben elders binnen de verzekeraar onderdak gevonden.

 

  &nbspVolgens Generali-directielid Jaap Oudijk verstrekte de verzekeraar zelf vrijwel geen hypotheekgelden: "alleen incidenteel". Generali was geen funder van Quion. Het hypotheekcentrum was voorheen vooral ingericht om levensverzekeringen van Generali te koppelen aan hypothecaire kredietaanvragen van tussenpersonen met wie de maatschappij zaken deed.

 

Reageer op dit artikel