nieuws

Eigen Huis wil regeling voor hypotheken zonder NHG

Archief

De Vereniging Eigen Huis vindt dat hypotheekverstrekkers huiseigenaren die geen beroep kunnen doen op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) standaard een betalingsregeling moeten aanbieden waarmee een moeilijke periode kan worden overbrugd.

Eigen Huis wil regeling voor hypotheken zonder NHG

De hypotheekaanbieders moeten nu hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een oplossing bieden voor de 3 miljoen huiseigenaren die geen NHG op hun hypotheek hebben, aldus Eigen Huis. Dit betekent ook dat ze zouden moeten meewerken aan tijdelijke verhuur van te koop staande woningen als daarmee het probleem van de dubbele woonlasten kan worden verlicht, vindt de organisatie. Op dit moment bestaat er alleen een woonlastenfaciliteit voor huiseigenaren die hun hypotheek hebben gesloten met Nationale Hypotheekgarantie (NHG).

Reageer op dit artikel