nieuws

Duitse rechtbank fluit Hamburg-Mannheimer terug

Archief

Een rechtbank in Hamburg heeft een verzekeringsagent van Hamburg-Mannheimer in het gelijk gesteld die ageerde tegen eenzijdige aanpassingen in de provisieregeling. De verzekeraar had de verdientermijn van afsluitprovisies verlengd.

Duitse rechtbank fluit Hamburg-Mannheimer terug

Die termijn is van 36 maanden opgerekt naar 60 maanden, teneinde polishouders bij vroegtijdige beëindiging van de verzekering een hogere afkoopwaarde te kunnen bieden. Eén van de circa 15.000 Duitse handelsagenten van Hamburg-Mannheimer is daartegen in het geweer gekomen en in het gelijk gesteld. Volgens de rechtbank heeft Hamburg-Mannheimer zelf geen druppel water in de wijn gedaan, bijvoorbeeld door de agenten op enigerlei wijze te compenseren of de voorwaarden van het product te verbeteren. In die omstandigheden is een eenzijdige wijziging van de provisieregeling niet geoorloofd, vindt de rechter.
De verzekeringsadviseur krijgt zeven maanden provisie (gemiddeld € 4.240) als schadevergoeding.

Reageer op dit artikel