nieuws

DSB stapt af van provisiebeloning

Archief

Werknemers van DSB stappen af van provisie als beloning voor hun advies en bemiddeling bij financiële producten als hypotheken en verzekeringen. De organisatie zegt voortaan vaste tarieven te hanteren.   Voor een hypotheek vraagt DSB een vaste vergoeding van € 1.750, ongeacht de hoogte van de hoofdsom. Vaste bedragen gaat DSB ook rekenen voor verzekeringen. Woordvoerder […]

Werknemers van DSB stappen af van provisie als beloning voor hun advies en bemiddeling bij financiële producten als hypotheken en verzekeringen. De organisatie zegt voortaan vaste tarieven te hanteren.
 
Voor een hypotheek vraagt DSB een vaste vergoeding van € 1.750, ongeacht de hoogte van de hoofdsom. Vaste bedragen gaat DSB ook rekenen voor verzekeringen. Woordvoerder Klaas Wilting kon bij het sluiten van deze AM-editie echter nog niet aangeven welk bedrag voor welk type polis geldt.
 
   DSB Bank behoort tot de tien grootste intermediairbedrijven van ons land; in 2007 werd voor € 68 mln aan assurantieprovisies ontvangen.
 
   DSB Bank is gestopt met het sluiten van woonlastenbeschermers tegen koopsombetaling. Klanten kunnen premies alleen nog per maand betalen. "Over deze verzekeringen wordt vaak negatief gedaan vanwege de provisie", zo motiveert de DSB-woordvoerder de maatregel. "Maar daardoor hoeft de klant niet altijd duurder uit te zijn. Bovendien weet die klant altijd waar hij aan toe is. Maar goed, we stappen over op een andere manier van werken, dus om daar nog de discussie over aan te gaan, heeft geen zin meer."

Reageer op dit artikel