nieuws

DSB betert leven na kritiek AFM

Archief

Een niet goed, geld terug-hypotheek. Geen provisie meer, een vast bedrag als beloning. Koopsommen eruit. En renteverlenging tegen hetzelfde tarief als de lagere prijs voor nieuwe klanten. DSB Bank wil met deze kostbare ingrepen zware kritiek bestrijden, terwijl toezichthouder AFM klachten over te dure DSBkredieten onderzoekt. DSB slaat terug: dat veel grootbanken zijn leningen oversluiten, en ze zelfs verhogen, “betekent dat DSB nooit de duurste kán zijn”, meldt de Telegraaf.

DSB betert leven na kritiek AFM

Bij bestuurder Hans van Goor liggen 134 klachtendossiers op zijn bureau. Die moeten voor de zomer zijn opgelost. De vrees is dat de AFM toch een boete kan uitdelen. DSB zegt "als een leider verantwoordelijkheid te pakken, maar ook voor de toekomst maatregelen te nemen".
"Als klanten te veel mochten hebben betaald, dan krijgen klanten een maandelijkse korting", verduidelijkt Van Goor de koers. Een onafhankelijke deskundige zal beoordelen of huiseigenaren te veel betalen. Blijven er conflicten met klanten, dan schakelt DSB een onafhankelijke ombudsman in.
(De Telegraaf, pag. 27)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
AFM gaat bonus aanpakken
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Forse omzetdaling hypotheken
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Meer controle van AFM bij bemiddelaars
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
Inschrijving huis Kadaster duurder
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Jacht op exotische belegging
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
DNB wraakt plannen herstel pensioenen
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
AIG onthult bonussen voor werknemers
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)
 
Winstval voor Munich Re
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)

Reageer op dit artikel