nieuws

DSB: alleen bij hypotheekproducten provisieloos

Archief

De aankondiging begin mei dat DSB Bank voor advies en bemiddeling van kredieten en verzekeringen geen provisie meer ontvangt, blijft beperkt tot hypotheekgerelateerde producten. Het verdienmodel stoelt bij die producten voortaan op vaste tarieven; in alle overige verzekeringspremies blijft de component provisie bestaan.

DSB: alleen bij hypotheekproducten provisieloos

Voor de hypothecaire lening rekent DSB, ongeacht de omvang van de hoofdsom, € 1.750. Voor het eerste bijproduct (overlijdensrisico- of betalingsbeschermingsverzekering) is het tarief € 750 en voor elke daaropvolgende polis € 500. De naast hypotheken geadviseerde verzekeringen worden alleen nog gesloten tegen maandpremies en bevatten geen provisie meer. Voor andersoortige verzekeringen, zoals bijvoorbeeld particuliere schadeverzekeringen of uitvaartverzekeringen, blijft provisie de beloningsvorm.
"Wij hebben sinds medio mei een nieuw verdienmodel bij hypotheken", licht DSB Bank toe. "Wij willen met deze stap inspelen op de wens tot maximale transparantie, zoals dat verwacht mag worden van de beste consumentenbank van Nederland."
Klanten die een hypotheek bij DSB sluiten, krijgen voortaan een half jaar de tijd om die overeenkomst kosteloos ongedaan te maken. De reden van opzegging is daarbij niet van belang, verklaart topman Dirk Scheringa in een filmpje op de eigen website.

Reageer op dit artikel