nieuws

D&O-onderzoek laat omzetherstel zien

Archief

Het nieuwe kerncijfersonderzoek van Bureau D&O naar trends binnen het intermediair laat zien dat de omzet van de deelnemende assurantiekantoren in 2008 is gestegen met 6%, iets hoger dan de verwachte 5%. In 2007 daalde de omzet nog met 3%.

D&O-onderzoek laat omzetherstel zien

Het aantal klanten steeg in 2008 met 3%, terwijl de hoeveelheid polissen met 6% toenam, aldus D&O. De omzet per polis bleef in 2008 gelijk; in 2007 was de omzet per polis nog met 8% gedaald, mede als gevolg van de sterke premiedalingen op autoverzekeringen en de beperking van de maximale afsluitprovisie van 100% naar 80% op complexe levensverzekeringen en hypotheken.
De assurantiekantoren die meededen aan het onderzoek verwachten voor 2009 een 'voorzichtige' omzetstijging van 1%. Op het terrein van levensverzekeringen en hypotheken verwachten alle typen ondernemers in 2009 echter een omzetdaling van 9%. Over de hele linie geven de assurantiekantoren het rapportcijfer 7 als toekomstverwachting.
"Als kanttekening bij de verwachte omzetstijging moet wel bedacht worden dat alleen de kantoren meedoen die hun cijfers vroeg in het jaar al op orde hebben", aldus Bureau D&O. "Vaak zijn dit de beter georganiseerde bedrijven. Kantoren 'in de verkoop' of met een dreigend faillissement zullen waarschijnlijk niet meedoen.
 
   

Reageer op dit artikel