nieuws

D&O-onderzoek intermediair laat licht omzetherstel zien

Archief

Het nieuwe kerncijfersonderzoek van Bureau D&O naar trends bij het intermediair laat zien dat de omzet van de deelnemende assurantiekantoren in 2008 is gestegen met 6%, iets meer dan de verwachte 5%. In 2007 daalde de omzet nog met 3%.

 

Het aantal klanten is in 2008 met 3% gegroeid, terwijl de hoeveelheid polissen met 6% is toegenomen, aldus D&O. De omzet per polis bleef in 2008 gelijk; in 2007 was de omzet per polis nog met 8% gedaald, mede als gevolg van de sterke premiedalingen op autoverzekeringen en de beperking van de maximale afsluitprovisie van 100% naar 80% op complexe levensverzekeringen en hypotheken.

 

  &nbspDe assurantiekantoren die meededen aan het onderzoek verwachten voor 2009 een ‘voorzichtige’ omzetstijging van 1%. Op het terrein van levensverzekeringen en hypotheken verwachten alle typen ondernemers in 2009 echter een omzetdaling van 9%.

 

Rapportcijfer

  &nbspGemiddeld geven de assurantiekantoren het rapportcijfer zeven 7 als toekomstverwachting. Van de groep deelnemende bedrijven gaf 20% een vijf of lager, terwijl 80% boven de vijf uitkwam, aldus D&O. Daarbij staat 1 voor heel somber, vijf voor neutraal en tien voor zeer optimistisch.

 

  &nbsp"Als kanttekening bij de verwachte omzetstijging moet wel bedacht worden dat alleen de kantoren meedoen die hun cijfers vroeg in het jaar al op orde hebben", aldus D&O. "Vaak zijn dit de beter georganiseerde bedrijven. Kantoren ‘in de verkoop’ of met een dreigend faillissement zullen waarschijnlijk niet meedoen."

 

  &nbspHet onderzoek bevat, volgens D&O, ook nog een benchmarkscan zodat kantoren hun cijfers gemakkelijk kunnen vergelijken.

 

Reageer op dit artikel