nieuws

De Goudse winstgevend in 2008

Archief

Algemene Zeeuwse

De nettowinst werd door de beleggingsinkomsten negatief beïnvloed, al bleef dat door de bescheiden omvang van de aandelen (2% van het totaal) beperkt. Verder moest De Goudse een voorziening treffen ter compensatie van houders van beleggingspolissen. De Goudse stelt anderzijds erin te zijn geslaagd de kosten voor het vijfde achtereenvolgende jaar terug te dringen.
 
   Een negatieve invloed op het resultaat was er verder door een toenemende schadelast in de motorrijtuigen- en brandportefeuilles. Brandschades drukten ook het resultaat van dochter Algemene Zeeuwse. Die zag de premie-inkomsten met 3% toenemen.
 
   "Onze solvabiliteit is vrijwel gelijk gebleven", stelt tot slot Franswillem Briët, die in april als directievoorzitter is opgevolgd door Michel Lamie. Voor de groep daalde die marge van 194% tot 186%; de afzonderlijke leven- en schadeverzekeraars rapporteren nog solvabiliteitsmarges van 221% respectievelijk 293%.
 

De Goudse 2008 2007
Premie Leven Nederland 259 297
Premie Leven Nederland 7 18
Premie Schade Nederland 297 267
Premie Schade buitenland 38 57
Nettowinst 11,4 44,4
Aantal medewerkers 758 806

(bedragen in € mln)

Reageer op dit artikel