nieuws

CVS: ‘Einde van autopremieoorlog’

Archief

De premie voor een nieuwe autoverzekering is in het vierde kwartaal van 2008 voor het eerst in lange tijd weer gestegen.   Gemiddeld bedroeg deze op jaarbasis € 439, het hoogste niveau sinds twee jaar, zo blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).      Het CVS noemt de kentering in de trend van alsmaar […]

De premie voor een nieuwe autoverzekering is in het vierde kwartaal van 2008 voor het eerst in lange tijd weer gestegen.
 
Gemiddeld bedroeg deze op jaarbasis € 439, het hoogste niveau sinds twee jaar, zo blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).
 
   Het CVS noemt de kentering in de trend van alsmaar dalende autopremies opvallend, omdat deze niet aansluit bij de verkoopcijfers van nieuwe auto's, die door de economische crisis zijn gekelderd. Meestal lopen die twee ontwikkelingen parallel. De premiestijging is echter wel verklaarbaar, omdat in de loop der tijd de marge op autoverzekeringen heel beperkt was geworden. "Juist in tijden van crisis merken verzekeraars dat extra goed. Dat de trendbreuk juist nu komt, is dus eigenlijk heel logisch", aldus het CVS, dat-evenals Independer in een eerder stadium, concludeert dat de premieoorlog bij autoverzekeringen nu even is afgelopen.

Reageer op dit artikel