nieuws

Crisis lijkt Van Kampen ongemoeid te laten

Archief

De economische crisis lijkt aan de deur van serviceprovider en volmachtbedrijf Van Kampen Groep voorbij te gaan. Het bedrijf in Hoorn heeft de volumes in 2008 opnieuw zien toenemen.

 

"Ook in het eerste kwartaal groeien wij nog in aantal polissen en premievolume", zegt directeur Lex van Kampen. Zijn bedrijf gaat vanaf volgende maand verder door het leven als VKG.

 

  &nbspVKG voert inmiddels het beheer uit over meer dan 300.000 polissen, tegen 243.000 begin 2008. Daar zitten ongeveer 3.300 assurantietussenpersonen achter. De premieomzet die met die polissen gemoeid is, bedraagt inmiddels _ 141 mln, tegen _ 120 mln een jaar eerder. Het premievolume dat hiervan voor rekening komt van het volmachtbedrijf is _ 37 (26) mln.

 

Pakketpolis

Het volmachtbedrijf noemt de introductie van het VKG Gezinspakket, met als risicodragers Zevenwouden en Arag, een succes. Aan de vijf bestaande dekkingen in de pakketpolis (woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en doorlopende reis/annulering) wordt nu de optie ‘auto’ toegevoegd. Waar tussenpersonen op de nettopremie hun doorlopende provisie kunnen laten variëren tussen 0% en 25%, blijft die voor de autoverzekering beperkt tot 20%.

 

  &nbspVKG wil binnenkort ook een zakelijke pakketpolis introduceren.

 

Reageer op dit artikel