nieuws

Buitenlanders incasseren op hypotheekmarkt rake klappen

Archief

Verzekeraars

Uit de IG&H-interpretatie van de Kadastercijfers komt verder naar voren dat Aegon, Delta Lloyd (Amstelhuys) en Nationale-Nederlanden in het eerste kwartaal de grote stijgers zijn. Hun marktaandelen ondergaan een ruime verdubbeling. Het wegvallen van het Postbank-label wordt gecompenseerd door NN en ING, waardoor het marktaandeel van ING Groep per saldo stabiel bijft.
 
   Het marktaandeel van Obvion is tot 2,9% gehalveerd, maar moeder Rabobank maakt dat met een plus van bijna vijf procentpunten meer dan goed. "Dat is inherent aan onze politiek", zegt Douwe Dijkstra, adjunct-directeur bij Obvion. "Voor ons kwaliteitsproduct blijven we een kwaliteitsprijs vragen. Wij gaan niet mee in de prijserosie van hypotheken. Dat heeft geresulteerd in een dipje in het eerste kwartaal."
 
   De totale hypotheekomzet is in het eerste kwartaal gedaald met ruim 36% tot € 14,2 mld. Het aantal gesloten hypotheken daalde met een zelfde percentage. Volgens IG&H is dat volledig te wijten aan het stilvallen van de huizenmarkt. Het aantal verkochte woningen is namelijk met 35% gedaald. Daarnaast is sinds lange tijd ook de gemiddelde koopsom van de huizen gedaald.

Reageer op dit artikel