nieuws

Britse polishouders zoeken veel naar lagere autopremie

Archief

Zes op de tien Britten gaan ieder jaar actief op zoek naar een maatschappij die een lagere premie vraagt voor de autoverzekering. Driekwart doet dat via een vergelijkingssite.

 

In het geval de verzekeraar zelf de premie al verhoogt, loopt het percentage mensen dat gaat zoeken naar een verlaging van de autoverzekeringspremie op tot 87%. De bereidwilligheid om te wisselen van risicodrager is opmerkelijk groot, aangezien 80% van de door bureau EMB ondervraagde polishouders zegt tevreden te zijn over de behandeling door de huidige verzekeraar.

 

  &nbspVoor de zoektocht naar een beter premievoorstel maakt 78% gebruik van een vergelijkingssite. Verder wordt veel waarde gehecht aan bepaalde merken. Zo staat Direct Line in de top-4 van verzekeraars van wie Britten een offerte vragen, terwijl Direct Line juist niet op vergelijkingssites te vinden is.

 

  &nbspVoor 70% is de prijs uiteindelijk niet doorslaggevend. Zij zeggen in Post Magazine vooral te kiezen voor het merk dat in hun ogen de beste service biedt (64%), bijzondere producteigenschappen (60%) en financiële stabiliteit van de aanbieder (44%).

 

Reageer op dit artikel