nieuws

Belgische verzekeraar Fortis keert terug naar AG

Archief

Fortis Insurance Belgium, de Belgische verzekeringstak van het oude Fortis-concern, verandert zijn naam op 22 juni in AG Insurance. AG is een vroegere benaming van het verzekeringsbedrijf, dat in België een marktaandeel van 22% heeft. In levensverzekeringen is Fortis de grootste, in schadeverzekeringen bezet de maatschappij de tweede positie.

Belgische verzekeraar Fortis keert terug naar AG

De nieuwe naam AG Insurance wordt het merk voor het intermediair. Voor verzekeringen die via het bankkanaal worden verkocht, zal het merk BNP Paribas Fortis worden gebruikt.
Voor directievoorzitter Bart De Smet symboliseert de naamswijziging zowel het einde van een bijzonder moeilijke periode als een nieuwe start. "Met onze nieuwe naam willen we een brug slaan tussen verleden en toekomst. Enerzijds verwijst hij door de band met de vroegere benaming AG, naar onze expertise, soliditeit en sterk imago. Anderzijds symboliseert hij onze open visie op de wereld, ons dynamisme en onze wil om vooruit te denken en te innoveren in een snel veranderende wereld."
Het nieuwe logo combineert de kleuren blauw (wat moet staan voor zekerheid, soliditeit en vertrouwen) en groen (vernieuwing, duurzaamheid en openheid).

Reageer op dit artikel