nieuws

Bastian & Visser op overnamepad

Archief

Bastian & Visser Financiële Diensten heeft de portefeuille van het twee jaar geleden failliet verklaarde intermediairbedrijf De Financiële Kamer overgenomen van Avéro Achmea. Verzekeraar Falcon is als minderheidsaandeelhouder uitgekocht. Het Eindhovense intermediairbedrijf heeft overigens meer overnames op de planning staan.

Bastian & Visser op overnamepad

De Financiële Kamer had ooit 40.000 klanten in de boeken, waarvan driekwart was ondergebracht bij Aegon. Dat deel is naar Aegon Bank gegaan. De door Bastian & Visser gekochte portefeuille telt nu nog ongeveer 13.000 polissen en wordt aangewend om de positie van de circa dertig landelijk werkende adviseurs te versterken. Die bedienen onder meer klanten uit de recentelijk van Falcon overgenomen portefeuilles van Dema (in 2006 omgevallen) en Ferwerda (in 2002 failliet verklaard). "Die tellen tezamen 8.500 polissen, vooral levensverzekeringen", aldus mede-eigenaar Peter Bastian. "Dit is voor ons een nieuwe tak van sport. Zulke portefeuilles leveren warme leads op." Met Avéro is de intentie uitgesproken om meerdere portefeuilles bij de landelijke organisatie onder te brengen.
Volgens Bastian groeit het bedrijf volgend jaar naar 45 adviseurs met ieder een werkgebied van zo'n 700 relaties. De omzet komt dit jaar volgens prognose uit boven de € 3 mln.

Reageer op dit artikel