nieuws

Atradius verhoogt premie en scherpt voorwaarden aan

Archief

Kredietverzekeraar Atradius heeft vanwege de economische crisis zijn acceptatie aangescherpt en premie en poliskosten verhoogd. Bovendien wordt er geen 100% incassokostenvergoeding meer aangeboden en het eigen risico per debiteur is verhoogd.

Atradius verhoogt premie en scherpt voorwaarden aan

Bij nieuwe verkoop of vanaf de verlengingsdatum van de lopende polissen wordt de minimumpremie verhoogd naar € 3.500 (€ 2.000). De poliskosten worden met € 100 verhoogd. Als bijdrage in de incassokosten hanteert Atradius alleen nog het gedekte percentage in de polis. Een 100% incassokostenvergoeding wordt niet meer aangeboden. Bij een omzet tot € 2 mln geldt een eigen risico van € 250, bij een omzet van € 10 mln is dat € 500 en bij een omzet vanaf € 10 mln is het € 1.000. "Deze eigenrisicobedragen zijn niet nieuw, maar werden tot dusver niet altijd aangeboden", aldus Atradius. 
Daarnaast gaat het bedrijf een maximaal totaalbedrag aan kredietlimieten stellen, omdat zonder zo'n limiet de risico's en de kosten voor (her)verzekering te fors oplopen. Wereldwijd heeft Atradius over 2008 een nettoverlies geleden van € 193,4 mln.

Reageer op dit artikel