nieuws

Atradius verhoogt premie en scherpt voorwaarden aan

Archief

Kredietverzekeraar Atradius heeft de acceptatienormen aangescherpt en premies en poliskosten verhoogd. De effecten van de economische crisis nopen de verzekeraar daartoe.   Bij nieuwe polissen, en bij lopende polissen vanaf de verlengingsdatum, wordt de minimumpremie verhoogd van € 2.000 naar € 3.500 en gaan de poliskosten met € 100 omhoog. Als bijdrage in de incassokosten wordt alleen nog […]

Kredietverzekeraar Atradius heeft de acceptatienormen aangescherpt en premies en poliskosten verhoogd. De effecten van de economische crisis nopen de verzekeraar daartoe.
 
Bij nieuwe polissen, en bij lopende polissen vanaf de verlengingsdatum, wordt de minimumpremie verhoogd van € 2.000 naar € 3.500 en gaan de poliskosten met € 100 omhoog. Als bijdrage in de incassokosten wordt alleen nog het gedekte percentage in de polis gehanteerd; een 100% incassokostenvergoeding wordt niet meer aangeboden.
 
   Bovendien is het eigen risico per debiteur verhoogd. Bij een omzet tot € 2 mln wordt een eigen risico van € 250 ingevoerd, bij een omzet van € 10 mln wordt dat € 500 en bij een omzet vanaf € 10 mln wordt het € 1.000. "Deze bedragen zijn niet nieuw, maar werden tot dusver niet altijd aangeboden", zegt Atradius. "Vanaf heden is dit eigen risico per debiteur voor nieuwe polissen en verlengingen echter verplicht."
 
   Daarnaast gaat het bedrijf een maximaal totaalbedrag aan kredietlimieten stellen, omdat zonder zo'n limiet de risico's en de kosten voor (her)verzekering te fors oplopen.
 
   Atradius heeft wereldwijd over 2008 een nettoverlies van € 193 mln geleden.

Reageer op dit artikel