nieuws

ASR: ‘Waak voor verlopen avp-dekking van onverkocht huis’

Archief

Huiseigenaren die een nieuwe woning hebben gekocht en hun oude huis nog te koop hebben staan, lopen risico. Als hun oude huis langer dan een jaar te koop staat, is er in het algemeen geen dekking voor schade die wordt veroorzaakt door dat huis.

 

Hun aansprakelijkheidsverzekering biedt na dat jaar namelijk vaak geen dekking meer, zo waarschuwt ASR. Volgens de maatschappij is een risicoaansprakelijkheidsdekking van een jaar in de stagnerende woningmarkt niet meer realistisch. "Duizenden huizen staan momenteel langer dan een jaar te koop. Onlangs nog berichtte makelaarsvereniging NVM dat een verkooptijd van twee jaar geen uitzondering meer is."

 

  &nbspDeze constatering is voor ASR reden geweest om per 1 mei de dekking voor beide huizen op de avp uit te breiden. Deze verruiming geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten gedurende de periode dat de oude woning nog niet is verkocht.

 

  &nbspOok wie een van beide huizen tussentijds verhuurt, draait na twaalf maanden zelf op voor de schade toegebracht aan (zaken van) derden, zo waarschuwt ASR.

 

Frequente risico’s

De meest voorkomende schades aan (zaken van) derden veroorzaakt door (leegstaande) niet verkochte woningen zijn: waterschade bij de buren door gesprongen waterleiding; brandschade door overgeslagen brand naar naastliggende panden en autoschade bij de buren door weggewaaide dakpan(-nen).

 

Reageer op dit artikel