nieuws

Arnhemse Kroon Adviesgroep failliet

Archief

Banen Boelens Jorritsma op tocht

 

De Kroon Adviesgroep in Arnhem en het daaraan gelieerde KroonGarant zijn failliet verklaard. Eenzelfde lot trof makelaar- en assurantiebedrijf Boelens Jorritsma in Groningen.

 

De aandelen van de Arnhemse onderneming waren ondergebracht in de Stichting Administratiekantoor Kroon Adviesgroep. Die kent Pascal van Garderen (36) als voorzitter, secretaris en penningmeester. Bij de AFM staat Henk Bosscha (49) als beleidsbepaler genoteerd. Van Garderen ging in april 2000 al eens failliet met het kantoor Eurogroei in Baarn. Dat runde hij samen met Robin van Garderen, die daarna in Arnhem van start ging met Beeckesteyn Advies.

 

  &nbspKroon-curator Henk-Jan ter Waarbeek zegt bezig te zijn om de administratie in kaart te brengen. Hij heeft inmiddels namen van vijf personeelsleden, maar is nog op zoek naar hun adressen. Afgelopen maand is de inventaris van Kroon Adviesgroep al geveild op last van de Belastingdienst. De oorzaak van het faillissement zou onder meer liggen in mislukte investeringen in een softwarepakket.

 

Boelens Jorritsma

Boelens Jorritsma Groep, een grootheid in de makelaarswereld in Noord-Nederland, is failliet verklaard. De onderneming was naast woning- en bedrijfsmakelaardij actief in hypotheken en verzekeringen en had begin dit jaar 75 mensen werkzaam in negen kantoren in de drie noordelijke provincies.

 

  &nbspIn februari kondigde Boelens Jorritsma al een reorganisatie aan, waarbij 35 van de 75 personeelsleden het veld zouden moeten ruimen. De voorgenomen afslanking was begin deze maand nog niet verder gevorderd dan tot zeventig. Zes mensen houden zich in hoofdzaak bezig met verzekeringen en hypotheken.

 

  &nbspIn Dagblad van het Noorden wordt gerept van een schuldenlast van _ 3 mln, onder meer het gevolg van de bouw van een nieuw hoofdkantoor aan de Groningse Peizerweg. Verder kampte de makelaardijtak met een halvering van de omzet. Vooralsnog houdt curator Peter Bakker het bedrijf open, in afwachting van gesprekken met "meerdere, geïnteresseerde kopers" van de boedel.

 

Omni Hypotheken

Faillissement is er voorts uitgesproken over Omni-Hypotheken Nederland. Het assurantiekantoor ging ooit in Gouda van start, maar was op de faillissementsdatum gevestigd in Borger. Het bedrijf is volgens het in Reeuwijk gevestigde Optiforma in januari gekocht door Edwin Rotman (39). Verkoper Marcel Buitenhuis staat bij de AFM nog wel genoteerd als beleidsbepaler van Omni Hypotheken.

 

Reageer op dit artikel