nieuws

Aplaza in najaar van start

Archief

Aplaza, het onafhankelijke en open transactieplatform in assurantieland, gaat in het najaar daadwerkelijk van start. Nog voor de zomer wordt een proef gehouden met een aantal tussenpersonen en verzekeraars.

Aplaza in najaar van start

Aplaza is een initiatief van NVA, NBVA, Anva en Unit 4 Agresso. Namen van deelnemende verzekeraars kunnen Fred Lingg (Unit 4 Agresso) en Roel van Dijk (Anva) nog niet noemen. "Wij hebben gesprekken gevoerd met alle grote verzekeraars. Die zijn positief ontvangen. Bij een aantal verzekeraars staan inmiddels de offertes uit", aldus Van Dijk. Verzekeraars betalen een vast entreebedrag en jaarlijks een abonnementsbedrag voor het afhandelen van transacties via Aplaza. Daarnaast betaalt de verzekeraar voor de implementatie van nieuwe koppelingen en het jaarlijks onderhoud daarvan.
Zowel Lingg als Van Dijk benadrukken dat Aplaza voor niemand een concurrent is, ook niet voor Meetingpoint. Wij hebben de afgelopen periode behoorlijk wat tijd geïnvesteerd om dat beeld uit de markt te krijgen. Wij hebben ook nadrukkelijk met Meetingpoint gesproken en dat waren constructieve gesprekken. Meetinpoint kan wat ons betreft met MP4All zó aansluiten op Aplaza", meent Van Dijk.
 
Zie ook: Voogd & Voogd sluit aan op Aplaza

Reageer op dit artikel