nieuws

AM Abonnee

Archief

Omdat AM dit jaar dertig jaar bestaat, komen deze jaargang abonnees van het eerste uur aan het woord. Ditmaal is dat Hein Molenaar, directeur van Molenaar & Zwarthoed Adviseurs in Volendam.

 

Waar werkte u toen AM 30 jaar geleden jaar geleden voor het eerst op de mat viel?

 

Ik ben in 1978 gestart met een eigen kantoor aan het Dril in Volendam. Inmiddels is het uitgegroeid tot het huidige Molenaar & Zwarthoed Adviseurs met 19 medewerkers.

 

Welke berichtgeving van AM vond u in die 30 jaar het meest opvallend?

 

De meest aansprekende zaken bereiken je meestal voor de ontvangst van de nieuwe AM.

 

Welke gebeurtenis of ontwikkeling heeft de branche het meest veranderd?

 

De opkomst van marketinggedreven producten, waarmee de markt is overspoeld en het vertrouwen in de branche een knauw heeft gekregen. De schaalvergroting bij zowel verzekeraars als tussenpersonen is van invloed op de samenwerking tussen deze partijen. Onder meer het rechtstreeks aanbod van verzekeringen via internet door intermediairmaatschappijen onder een ander label is een ontwikkeling die zal leiden tot verschraling van de adviesfunctie.

 

Belangrijkste verzekeringsman/vrouw in deze periode?

 

Alle tussenpersonen die het vertrouwen van hun klant niet beschaamd hebben. Zij zorgen ervoor dat de goede naam van het verzekeringsbedrijf nog een klein beetje overeind blijft.

 

Grootste misverstand over de verzekeringsbedrijfstak?

 

Dat het saai zou zijn. Iedere dag komen er weer nieuwe zaken op je bureau. Of het nu gaat om wijzigingen in de sociale of fiscale wetgeving of het ontstaan van nieuwe bedrijven, de verzekeringsmarkt zal daar direct op reageren met nieuwe producten.

 

Ook het behandelen van schades blijft interessant.

 

Welke rubriek van AM slaat u nooit over?

 

AM Recht zoals dat tegenwoordig heet. Kort en bondig wordt de rechtspraak in specifieke situaties weergegeven.

 

AM is voor mij .

 

een vakblad dat ik met plezier doorneem.

 

Reageer op dit artikel