nieuws

Allianz en Cardif vergoeden polis

Archief

Verzekeraars Allianz en Cardif compenseren klanten met beleggingsverzekeringen voor te veel berekende kosten. Zij behoren tot de kleinere verzekeraars die hun schuld aan de woekerpolisaffaire gaan inlossen. Volgens consumentenstichtingen is er zonder hun instemming echter “geen deal”, zo bericht De Telegraaf vrijdagochtend.

Allianz en Cardif vergoeden polis

Ook Loyalis heeft naar verluidt een vergoeding gereed, Robein zou tot een slotakkoord komen. De bedragen worden later bekendgemaakt. Allianz Nederland was maanden afhankelijk van groen licht vanuit het Duitse moederbedrijf.
Vooral Cardif stond bij consumentenorganisaties jarenlang als zeer slecht te boek. De dochter van BNP Paribas sluisde jarenlang hoge provisies, tot 80% van de maandpremie van de klant, aan adviseurs door. Met een nieuwe Nederlandse directie vaart Cardif een andere koers en is het bereid de schuld aan de te dure ’woekerpolissen’ te vergoeden. "We ronden de details af”, bevestigt de woordvoerster van Cardif. Allianz erkent zijn voorstel klaar te hebben.
(De Telegraaf, pag. 23)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Taakstraf voor frauderende taxateurs en bemiddelaars
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
Kamer vindt bonusregels mager
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
AFM en DNB gaan toezien op bonusbeleid
(NRC Handelsblad, pag. 15)
 
Verruim snel aftrek lijfrente
(Het Financieele Dagblad, pag. 6)
 
Maak pensioenstelsel sterker
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Herverzekeraar Swiss Re maakt meer winst
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel