nieuws

AFM gaat het land in voor steekproef bij intermediair

Archief

De AFM bezoekt de komende maanden tientallen financiële bemiddelaars. Tijdens een drie uur durend bezoek controleert de AFM naleving van specifieke aspecten als vakbekwaamheid en provisietransparantie.

 

Ook de zelftoets die bemiddelaars elk jaar moeten invullen is onderwerp van controle. Volgens de toezichthouder gaat het om een willekeurige selectie die een dwarsdoorsnede van het intermediair moet opleveren en niet alleen (mogelijk) slechte bemiddelaars. In eerste instantie bezoekt de AFM ondernemers in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Later komen andere provincies aan de beurt.

 

  &nbsp"De controles maken onderdeel uit van een groter geheel van toezichtacties gericht op verbetering van de kwaliteit in de branche", aldus de AFM. "De bezoeken worden wel aangekondigd, maar ook weer niet zo ver van tevoren dat kantoren tijd hebben om zich eerst uitgebreid op het bezoek voor te bereiden", aldus de toezichthouder.

 

Reageer op dit artikel