nieuws

AFM beboet Klaassen & Retz voor reclames consumptief krediet

Archief

Enkele reclames voor hypothecair krediet waarin niet de vereiste aanvullende informatie zou zijn opgenomen, komen Klaassen & Retz in Heerhugowaard duur te staan.   Toezichthouder AFM heeft een boete van € 6.000 opgelegd. Het kantoor claimde vooraf dat hierdoor de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar zou komen.   Na een reclame-uiting in juni 2007 was […]

Enkele reclames voor hypothecair krediet waarin niet de vereiste aanvullende informatie zou zijn opgenomen, komen Klaassen & Retz in Heerhugowaard duur te staan.
 
Toezichthouder AFM heeft een boete van € 6.000 opgelegd. Het kantoor claimde vooraf dat hierdoor de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar zou komen.
 
Na een reclame-uiting in juni 2007 was Klaassen & Retz er door de AFM in een brief op gewezen dat aan die advertentie het een en ander mankeerde. Er ontbrak onder meer informatie over de theoretische looptijd en het effectief kredietvergoedingspercentage.
 
In maart 2008 werd vrijwel dezelfde advertentie nogmaals geplaatst.
 
   Het bedrijf laat het er niet bij zitten. "De gewraakte advertentie is getoetst aan de reclameregels voor consumptief krediet en het ging hier om een hypotheekreclame", aldus Jaap Retz.

Reageer op dit artikel