nieuws

Achmea presenteert woekerpolistegemoetkoming

Archief

Achmea heeft een financiële tegemoetkoming getroffen voor klanten met een ‘woekerpolis’. De regeling geldt voor alle polissen die vóór 1 januari 2008 zijn  gesloten bij de Achmea-merken Avéro, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis en de rechtsvoorgangers van deze merken.

Achmea presenteert woekerpolistegemoetkoming

De totale portefeuille omvat bijna 800.000 beleggingsverzekeringen. Hiervan komt volgens Achmea ongeveer 25% in aanmerking voor een tegemoetkoming, die wordt uitgekeerd op de einddatum van de verzekering. "De kosten van de overige polissen liggen al onder de afgesproken normen", stelt Achmea.
In totaal is er met de compensatieregeling een bedrag van € 315 mln gemoeid. Dat is inclusief maximaal € 40 mln voor gerichte ondersteuning van klanten in specifieke situaties. "Het gaat hierbij om klanten die door een bijzondere situatie aanspraak kunnen maken op een extra tegemoetkoming en die moeilijk in een algemene overeenkomst kunnen worden gevat."
In de regeling zijn afspraken gemaakt over de maximale hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen en de hoogte van risicopremies. Achmea onderscheidt vier categorieën, met maximale kostenpercentages tussen de 2,35% en 2,85%.
Topman Willem Duin liet in maart, bij de presentatie van de jaarcijfers, al doorschemeren dat een deal met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim niet heilig is. "We onderhandelen over een aantal kleine dingen, maar welke dat zijn, verschuift steeds. Ik sluit niet uit dat we met een eigen voorstel komen als we er met de stichtingen niet uitkomen."

Reageer op dit artikel