nieuws

Aandeel Aegon in hypotheken meer dan verdubbeld

Archief

In het eerste kwartaal van 2009 is het marktaandeel van verzekeraars op de hypotheekmarkt, ten koste van de banken, gestegen van circa 5% naar 15%. Dat blijkt uit de Kadastercijfers tot en met maart, zo meldt Aegon, dat zelf het marktaandeel ruim heeft verdubbeld.

Aandeel Aegon in hypotheken meer dan verdubbeld

Het marktaandeel van Aegon is in maart ten opzichte van dezelfde maand in 2008 gestegen van 2,7% naar 6,5 %, goed voor een productie van circa € 0,9 (0,6) mld. Als verklaring voor de toename van het aandeel van alle verzekeraars zegt Arjen Westra, lid van het managementteam van  Aegon Intermediair: "Ik kan niet praten voor mijn collega-verzekeraars. Wat ik wel weet, is dat intermediairs onze ondersteuning en snellere service steeds hoger waarderen, zoals blijkt uit een recent onderzoek van Huis & Hypotheek. Daarnaast hebben wij als verzekeraar een langetermijnhorizon; daardoor kunnen wij concurrerende producten tegen scherpe rentes voor de lange termijn ontwikkelen."

Reageer op dit artikel