nieuws

Zorgverzekeraars in zee met Reumacentrum

Archief

De zorgverzekeraars Zilveren Kruis Achmea en DSW hebben namens alle Nederlandse zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten met het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR).

 

Door deze overeenkomst kunnen mensen die door wat voor oorzaak dan ook te maken krijgen met het verlies van lichamelijke functies in samenhang met het verouderingsproces nu onder het regime van de zorgverzekeringswet worden gerevalideerd.

 

  &nbspVoorheen werd deze vorm van revalidatie aangeboden vanuit de AWBZ. De directe aanleiding voor deze ontwikkeling is het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) waarin wordt aanbevolen om de kortdurende zorg onder te brengen in de zorgverzekeringswet. Omdat de discussie over dit onderwerp al jaren wordt gevoerd, hebben de zorgverzekeraars besloten deze overeenkomst met terugwerkende kracht tot 2007 te laten ingaan.

 

Reuma en Revalidatie Rotterdam (foto: Voog.nl)

Reageer op dit artikel