nieuws

Werkgevers meer gericht op verzuimpreventie

Archief

Lag in de jaren negentig de focus van grote bedrijven vooral op verzuimreductie, nu richten deze bedrijven zich meer op de inzetbaarheid van hun personeel en het voorkomen van uitval op de langere termijn. Dit blijkt uit de jaarlijkse BedrijfsgezondheidsMonitor 2009 van MarketConcern Van Spaendonck onder 1.800 bedrijven.

Werkgevers meer gericht op verzuimpreventie

De uitgaven die bedrijven doen op het terrein van arbeidsomstandigheden, staan niet op de lijst van posten waarop bezuinigd moet worden. De uitgaven aan bedrijfsgezondheidszorg worden niet meer als kostenpost gezien, maar als een investering die leidt tot lagere personeelskosten en hogere productiviteit, zo concludeert het onderzoeksbureau. Ook ziet inmiddels 65% van de bedrijven het als zijn taak om werknemers aan te spreken op ongezond gedrag.
ArboUnie blijft de grootste arbodienst met een marktaandeel van 22,6% (24,1%) bij een omzet van € 165 (176) mln, gevolgd door ArboNed/ArboDuo met 19,5% (18,6%) en een omzet van € 142 (136) mln. Achmea Vitale (aandeel 19%) en Maetis (8%) nemen de derde en vierde plek in.

Reageer op dit artikel