nieuws

Voor 21.00 uur moet werkloze beschermd tegen kredietreclame

Archief

Misleidende kredietreclames moeten van de televisie geweerd worden tussen zes uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds. Ook mogen de aanbieders van zogenaamd goedkope kredieten geen verband meer leggen tussen de lening die zij aanbieden en de keukens, bankstellen en andere zaken die daarmee aangeschaft kunnen worden.

Voor 21.00 uur moet werkloze beschermd tegen kredietreclame

Dat is de kern van een initiatiefwetsvoorstel dat regeringspartijen CDA en PvdA vandaag indienen. Met het verbod op de kredietreclames kan volgens de partijen een begin gemaakt worden met het voorkomen van problematische schulden.
(De Telegraaf, pag. 9) 
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Rijk wijst verhoging pensioenpremie af
(NRC Handelsblad, pag. 13)
 
Nederland krijgt toestemming EU voor garanties ING
(NRC Handelsblad, pag. 15)
 
Financieel doolhof in aanbouw
(Het Financieele Dagblad, pag. 8)

Reageer op dit artikel