nieuws

VNAB kiest voor professionalisering

Archief

De leden van de  Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) hebben het bestuur groen licht gegeven om de vereniging te professionaliseren. Er zal een directeur worden aangesteld en een nieuwe kantoorlocatie worden gezocht, van waaruit activiteiten als lobbyen, marketing en kennisontwikkeling vorm moeten krijgen.

VNAB kiest voor professionalisering

"Er was, mede door de veranderende marktontwikkelingen, behoefte om het beleid van de vereniging te herijken", zo lichtte VNAB-voorzitter Rolf van der Wal de strategische heroriëntatie toe tijdens de jaarvergadering van zijn vereniging. Hij voorziet een intensivering van inspanningen op het gebied van belangenbehartiging en het bevorderen van het kennisniveau bij de aangesloten makelaars en verzekeraars. In het verlengde van de bestaande titel registermakelaar (RMiA) wordt gedacht aan de opzet van aan een soortgelijk register voor medewerkers van verzekeraars, inclusief een systeem van permanente educatie. Met de toekomstplannen van de VNAB is een forse investering gemoeid, die gefinancierd wordt uit een verhoging van de contributie met gemiddeld 60%.

Reageer op dit artikel