nieuws

Verzuimverzekeringen meer in trek

Archief

De markt voor verzuimverzekeringen is, na een mager jaar 2007, weer aangetrokken. “De grotere penetratie van verzuimverzekeringen is waarschijnlijk veroorzaakt door het succes van de pakketten”, zegt Erik Visser, directeur van MarketConcern Van Spaendonck, die zojuist de jaarlijkse Zorg- en Inkomensmonitor heeft uitgevoerd onder ruim 1.800 bedrijven en instellingen.

Verzuimverzekeringen meer in trek

Vorig jaar constateerde het onderzoekbureau nog dat vooral onder het midden- en kleinbedrijf het risicobesef van langdurig verzuim vrijwel afwezig was. "Opvallend in de huidige cijfers is dat de penetratie van verzuimverzekeringen en daarbinnen de pakketverzekeringen aanzienlijk is toegenomen", aldus Visser. "Zonder ons op de borst te willen slaan, hebben wij vorig jaar behoorlijk de trom geroerd over dit gebrek aan risicobesef. Het is maatschappelijk ook gewoon niet verantwoord. Gelukkig is een aantal grotere verzekeraars daar op ingesprongen."
Waar volgens Visser de felste strijd wordt geleverd, is op de markt voor WGA-producten. "Die markt ontwikkelt zich erg traag", meent Visser. Werkgevers vinden het volgens hem een werknemersverzekering en werknemers vinden het een te-ver-van-mijn-bed-show. Het WGA-hiaatproduct genereert wel omzet, in tegenstelling tot WGA-exedent en WGA-bodemproducten. "Dat is opvallend. Je zou verwachten dat WGA-exedent zou groeien, want de werknemer met een bovenmodaal inkomen loopt een groot risico. Er is gewoon geen risicobesef."

Reageer op dit artikel