nieuws

Verzekeringsclub overheden blij met komst Alpha Insurance

Archief

Het Verzekerings Platform Overheden (VPO) heeft zich verheugd getoond over de komst van Alpha Commercial Lines op de Nederlandse markt.

 

Het bedrijf, dochter van de Deense Alpha Insurance, is opgezet door voormalige medewerkers van het Ierse Quinn Insurance, die zich afgelopen jaar plotseling terugtrok van de Nederlandse markt.

 

  &nbspVia het Groningse bedrijf Insurance Managers is VPO in contact gekomen met Alpha. De Deense verzekeraar heeft aangegeven op (Europese) aanbestedingen van Nederlandse overheden te zullen inschrijven, "waarbij is aangekondigd met concurrerende tarieven met mogelijkheid tot maatwerk op eigen risico’s te komen".

 

Collectieve aanbesteding

  &nbspIn 2007 heeft VPO een collectieve aanbesteding voor de brandverzekering gedaan namens 88 overheidsorganisaties. "Weliswaar heeft deze aanbesteding niet geleid tot het uitbrengen van offertes van verzekeraars,maar wel is daarna bij de individuele aanbestedingen een trend van premieverlaging geconstateerd", aldus VPO.

 

Reageer op dit artikel